McClaren eist meedogenloos FC Twente

McClaren eist meedogenloos FC Twente

16-08-2009 00:30

Fabian Bijman
DEN HAAG

In de eerste helft kreeg de ploeg van trainer Steve McClaren drie honderd procent kansen voor de kiezen. Gebrek aan scherpte en een goede keepende Barry Ditewig hielden de Tukkers van het scoren af. Pas na een uur spelen slaagde Blaise N?Kufo er wel in zijn ploeg aan een verdiende voorsprong te helpen. Zijn 104e treffer in dienst van de club was genoeg voor de drie punten.

"Ik ben vandaag voor negentig procent tevreden", sprak McClaren na afloop op de persconferentie. "Die laatste tien procent, het afmaken van een wedstrijd, was opnieuw niet in orde. We moeten meedogenlozer worden. Uiteraard zijn we opgelucht dat we de drie punten binnenhebben. Winnen bij ADO Den Haag is nog een hele klus. Dan is het een fijne wetenschap dat je hier al gespeeld hebt en gewonnen hebt. De concurrentie zal het hier nog lastig genoeg krijgen."

McClaren had zich van tevoren flink verdiept in de tegenstander van zaterdag. "We wisten van tevoren dat we meer dan één treffer nodig hadden om hier te winnen. Uiteindelijk bleek die ene treffer vandaag genoeg, maar zeker in de slotfase komen we goed weg. ADO Den Haag blijft altijd komen, dan is met nog tien minuten te spelen een 1-0 voorsprong een gevaarlijke."