Rijkaard boekt ruime zege met Galatasaray

16-08-2009 10:17

De bezoekers kwamen kort voor rust op voorsprong via een doelpunt van Emil Angelov. Lang konden de supporters van Denizlispor niet genieten van de 0-1 stand, want nog voor de theepauze maakte Harry Kewell uit een strafschop de gelijkmaker voor Galatasaray.

Ook in de tweede helft wist de Australische middenvelder te scoren uit een toegekende strafschop. Kort daarvoor had Arda Turan de ploeg van Rijkaard al naar een voorsprong geschoten. Burak Akyildiz zette met een eigen doelpunt uiteindelijk de 4-1 eindstand op het scorebord.

Door de uiteindelijk ruime overwinning gaat Galatasaray aan kop in de Süper Lig. Trabzonspor, de nummer drie van vorig seizoen, verloor zaterdag in eigen huis met 1-2 van Diyarbakirspor. Zondag kan het team Rijkaard en assistent Johan Neeskens gezelschap krijgen aan de top van het klassement. Ook Fenerbahçe, Bursaspor en Ankaraspor kunnen op zes punten uit twee duels komen.