Luirink: Hij zet me niet in de spits denk

Luirink: "Hij zet me niet in de spits denk"

Gepubliceerd: zondag 16 augustus 2009 om 10:32zo 16-08-2009 om 10:32

Fabian Eijkhout
WAALWIJK

De verdediger, die voor de rest van het seizoen op huurbasis overkomt van AZ, is niet geschrokken van RKC na de ruime nederlaag. Een beeld vormen kan niet op één wedstrijd. Luirink kan dat sowieso nog niet van de Waalwijkers. "Ik heb één training meegedaan, maar dat was geen serieuze training. Dat was een rustige training in aanloop naar een wedstrijd. Ik heb langer nodig om iedereen te leren kennen en een indruk te krijgen."

"Natuurlijk is het niveau minder dan het hoge niveau bij AZ", vervolgt Luirink zijn verhaal. "Maar voor mij is het nu gewoon belangrijk dat ik weer ga spelen. Het is nu echter ook niet zo dat ik het hier extra wil laten zien."

De Amsterdammer begint met RKC aan een totaal nieuw hoofdstuk in zijn loopbaan. Hij doet een keer een stap terug. Onverwacht misschien, maar dat is volgens Luirink vaker. "Ik had ook niet gedacht na een seizoen naar AZ te gaan en ik had ook niet verwacht met Jong Oranje Europees kampioen te worden. Dat is het voetbal, dat je niet vooraf weet hoe het gaat lopen."

En dat telt ook voor het huidige seizoen. "Je weet niet hoe dat gaat lopen, er zijn in ieder geval altijd kansen", zo zegt de 25-jarige Luirink, die gehaald is voor een plaats in het hart van de defensie. "Ik heb nog niet uitgebreid met de trainer gesproken, maar ik verwacht niet dat ik in de spits zal spelen. Ik ben gehaald voor de positie van linker of rechter centrale verdediger. Maar door blessures of schorsingen kan de opstelling iedere week wel anders zijn."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws