Adebayor legt keuze voor City nog eens uit

Adebayor legt keuze voor City nog eens uit

30-08-2009 11:14

"Mensen kunnen praten over spelers die voor Manchester City kiezen voor het geld", zegt Adebayor in gesprek met News of the World. "Het zijn alleen de spelers die de waarheid kennen. Niemand hoort het verhaal van de trainer en voorzitter wanneer ze iemand willen overtuigen voor City te kiezen."

Als het Adebayor om het geld te doen was geweest, dan had hij al eerder vertrokken, zo geeft hij aan. "Vorig seizoen wilden AC Milan en FC Barcelona me halen, maar die clubs hebben al een geschiedenis. Wat is daar op te bouwen? Bij City heb ik een kans iets op te bouwen voor de club en voor de fans."

"Ik heb hier de kans om deel uit te maken van de eerste ploeg van Manchester City die de Premier League wint. En van de eerste ploeg die een Europa Cup wint met City", zo zegt de Afrikaan. "En als ik niet het gevoel had dat het echt mogelijk was, zou ik hier niet naar toe zijn gekomen. Ik ben gemaakt om voetbal te spelen en dat is wat ik hier kom doen."

Adebayor wil het nog een keer duidelijk zeggen. "Ik ben hier voor voetbaltechnische redenen heen gekomen. En als de mensen zien waar we met dit team toe in staat zijn, dan zullen ze mijn keuze begrijpen."