'AZ en FC Twente wilden Paulo Henrique'

'AZ en FC Twente wilden Paulo Henrique'

Gepubliceerd: zaterdag 26 september 2009 om 14:40za 26-09-2009 om 14:40

In Friesland staat er in de vorm van Jan de Jonge sinds enkele weken een andere hoofdtrainer voor de groep. Henrique ervaart dat als positief. "Ik heb meer discipline nodig, dat is goed voor mij. De nieuwe trainer hamert daar op. We hebben vorige week een goed gesprek gehad. Ik weet dat ik niet alleen gefocust moet zijn op mijn eigen spel, maar ook meer moet meeverdedigen. Tegengoals kun je niet alleen de verdedigers aanrekenen. We hebben als team de plicht om samen te
werken."

In de voorbereiding scoorde Henrique er op los, maar nu wil het niet meer vlotten. Met Oussama Assaïdi heeft de Braziliaan er bovendien een concurrent bij gekregen. "Ik vind hem goed, maar we zijn twee andere spelers. Ik ben sterk en hij is snel." Lachend: "Nou ja, snel ben ik eigenlijk ook wel. Het is altijd goed om er een concurrent bij te hebben."

De aanvaller wordt nog wel eens bekritiseerd vanwege zijn nonchalante houding. Henrique: "Ik bén serieus. Dat was ik al, vind ik, maar het is wel beter geworden. Ik zorg er nu voor dat ik vroeg op de club ben en kijk vaak naar beelden van mezelf. En ik vind het prima dat Foppe de Haan zich met mij bezighoudt, daar krijg ik zelfvertrouwen van. Of ik vind dat het nodig is? Daar geef ik liever geen antwoord op. Maar alles wat erop gericht is om van mij een betere voetballer te maken, dat kan ik gebruiken. Als men het bij de club nodig vindt, dan sta ik er best wel open voor."

Lees meer over: SC Heerenveen

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws