Stevens gelooft z'n eigen ogen niet

Stevens gelooft z'n eigen ogen niet

02-10-2009 09:32

René van Zee
SALZBURG

Door de zege gaat Red Bull aan kop in Groep G. De Oostenrijkers wonnen eerder al op bezoek bij SS Lazio en behaalden zodoende dus de volle score uit twee duels. "Wie van tevoren gezegd had dat we na twee wedstrijden zes punten hadden, had ik voor gek verklaard", reageert een uitermate tevreden Stevens.

"Ik moet een compliment maken voor heel het team: we winnen met zijn allen, we verliezen met zijn allen. Ik ga ook geen individuele spelers naar voren schuiven. Dit is een overwinning van het gehele team. In het begin van de wedstrijd waren we wat nerveus, omdat we ons niet aan de gemaakte afspraken hielden. Dit had ook verkeerd kunnen uitpakken. Maar het was een uitstekende wedstrijd. We hadden de juiste tactiek om een goed voetballende ploeg als Villarreal te bestrijden."

Toch wil Stevens niet gaan zweven. De trainer houdt in dit stadium beide benen stevig op de grond. "Ik blijf realistisch, er moeten nog vier wedstrijden worden gespeeld. Ik wil ook een compliment aan de andere spelers van de selectie maken. In een lang seizoen hebben we iedereen nodig."

"Daarom ben ik tevreden over de inzet en instelling van de spelers, die niet gespeeld hebben of niet bij het kader zaten. Daarom ook heb ik Barry Opdam en Simon Cziommer de laatste minuten in het veld gebracht om aan te tonen dat deze spelers door hun professionele instelling een belangrijke steun voor het kader zijn."

"We maken met dit team iedere week stappen naar voren. De teamgeest is zeer goed. Dat is belangrijk, zodat wanneer het eens minder gaat, we dit goed kunnen opvangen. Om als team goed te worden moet je alles meegemaakt hebben. Ik heb in die korte tijd de spelers beter leen kennen. De laatste twee spelers die erbij zijn gekomen (Nikola Pokribvac en Rabiou Afolabi, red.) hebben onze selectie absoluut versterkt."

Spits Marc Janko opende donderdagavond de score. De goaltjesdief keek na afloop trots terug op de prestatie die hij en zijn medespelers leverden. "We hebben goed en compact gespeeld en getoond dat we in ons team na een wat moeilijke aanloopperiode veel potentieel hebben. Van tevoren wisten we dat Villarreal niet graag speelt tegen ploegen die vroeg storen. Dat was vanavond zeer belangrijk."

Villarreal-trainer Erneso Valverde zag in Salzburg al snel dat waar hij voor vreesde waarheid werd. De thuisploeg maakte het Villarreal onmogelijk te voetballen. "We wisten op voorhand dat Red Bull Salzburg een sterke, compact spelende ploeg was met snelle spelers als Svento, Tchoyi en Janko."

"In de eerste helft was de strijd open, waarbij we ook goede kansen hebben gehad. In de tweede helft speelde Red Bull zeer goed. Men liet ons komen en was dan zeer gevaarlijk via de counter. We zijn in Spanje niet gewend aan ploegen, die zich terugtrekken op de eigen helft. In Spanje wil men meer aanvallen. Dit was voor ons een probleem."