Koster leidt sterk Club langs Anderlecht

04-10-2009 20:23

In een vermakelijke eerste helft lieten beide ploegen zien elkaar niet veel te ontlopen. De ruststand van 3-1 was dan ook enigszins geflatteerd te noemen, al was Club Brugge wel de iets betere van de twee.

Anatolin Alcaraz opende de score voor Club door raak te schieten nadat Wesley Sonck de bal goed doorkopte. Anderlecht liet echter direct zien niet zomaar akkoord te gaan met een nederlaag. Nadat Jonathan Legear nog de paal raakte, was het uit de rebound wel raak. Tom De Sutter maakte zijn eerste van het seizoen.

In de laatste zeven minuten voor rust liep Club Brugge uit het niets uit naar een 3-1 voorsprong. Karel Geraerts zag zijn inzet via het been van Jelle Van Damme in het doel belanden, waarna Wesley Sonck enkele minuten later na een snelle counter scoorde op aangeven Joseph Akpala.

In de tweede helft, waarin Anderlecht het moest doen zonder de geblesseerd uitgevallen Legear en Olivier Deschacht, viel het niveau een flink stuk terug. Ook het inbrengen van supertalent Romelo Lukaku veranderde hier niets aan.

Pas in de slotfase zorgden de ploegen nog voor het nodige spektakel. Zeven minuten voor tijd besliste Ronald Vargas het duel definitief in het voordeel van de equipe van Koster. In de slotminuut deed De Sutter nog iets terug, maar het mocht niet baten voor Anderlecht.

Club Brugge is door de overwinning de nieuwe koploper in België met 21 punten. Anderlecht staat tweede en heeft één punt minder dan de aartsrivaal.