Zweden: 'Komst Eriksson niet aan de orde'

Zweden: 'Komst Eriksson niet aan de orde'

13-10-2009 12:32

Lars Lagerbäck maakte afgelopen week bekend dat hij zijn rol als bondscoach van Zweden aan het einde van de voor het land teleurstellend verlopen kwalificatiereeks neerlegt. Onder aanvoering van Lagerbäck slaagde Zweden er niet in zich te plaatsen voor het WK. Het land heeft nog een minimale kans om een play-offplek af te dwingen, maar is daarbij afhankelijk van andere landen.

Als opvolger van Lagerbäck zou de Zweedse bond zich wenden tot Eriksson. De oud-bondscoach van Engeland en Mexico wordt in het land gezien als ideale opvolger van de vertrekkende keuzeheer. De voetbalbond van het land wil echter nog niet naar de toekomst kijken. "De kwalificatiecampagne van het Zweedse nationale team is nog niet ten einde. Er is nog één duel te gaan. Er is nog geen lijstje met opvolgers", reageert de bond tegenover Sky Sports.

Eriksson ging, na een mislukt verblijf in Mexico, deze zomer aan de slag bij League Two-club Notts County. De ambitieuze laagvlieger heeft na de overname door een consortium grootse plannen. Spil in het succes van The Magpies moet Eriksson worden. De Zweed kreeg zelfs al een promotie in het vooruitzicht gesteld.