Everton furieus op KBVB en Advocaat

Everton furieus op KBVB en Advocaat

13-10-2009 12:44

Fellaini onderging deze week een operatie aan zijn gebit. Hierdoor kan hij niet aantreden in het laatste WK-kwalificatieduel met Estland van woensdagavond. Daarop liet de bond weten dat de middenvelder ook komend weekend nog niet in actie mag komen. FIFA-regels schrijven immers voor dat de nationale bond een speler tot vijf dagen na een interland een speelverbod kan opleggen bij zijn club.

Dat bericht is Everton in het verkeerde keelgat geschoten. Volgens de club zou Fellaini de afspraak gemaakt hebben met de bond dat hij niet geselecteerd zou worden voor het laatste duel, als hij in actie zou komen tegen Turkije. "Blijkbaar is de coach nu van mening veranderd", laat de Engelse club weten.

Jean-Marie Philips, bestuurder van de KBVB, geeft in Het Nieuwsblad tekst en uitleg. "Mijnheer Advocaat heeft gevraagd om het FIFA-reglement strikt toe te passen en dus mag Fellaini niet spelen met Everton. Advocaat heeft beslist om Fellaini wel op te roepen voor Estland, omdat hij wellicht graag met dezelfde ploeg had gespeeld als tegen Turkije. Als Fellaini dan beslist om niet te komen, dan kent hij de gevolgen."