FC Utrecht beslist zaterdag over Mertens en Mulenga

FC Utrecht beslist zaterdag over Mertens en Mulenga

16-10-2009 17:24

Mertens kampt met klachten aan het bovenbeen, Mulenga heeft last van zijn lies. Du Chatinier neemt geen risico met het offensieve duo. "We willen niet de kans lopen dat we ze weken kwijt zijn", zegt de trainer op de website van FC Utrecht.

Cornelisse is er in ieder geval niet bij in Euroborg. Voor de geblesseerde verdediger komt een rentree wel steeds dichterbij. Donderdag maakt hij speelminuten in het duel van Jong FC Utrecht tegen Jong Feyenoord. Tegen FC Groningen zal Mark van der Maarel vermoedelijk weer zijn positie innemen.

Du Chatinier zag FC Groningen onlangs nog aan het werk tegen ADO Den Haag (1-1). "Ze hebben wat problemen achterin en zijn na een slechte start steeds beter gaan draaien", constateerde hij. "Ze beheersen beter dan wij om de rust te bewaren, zoals vorige maand duidelijk bleek in de bekerwedstrijd."

De eredivisionisten troffen elkaar eerder dit seizoen in het bekertoernooi. In Stadion Galgenwaard ging FC Groningen er met de zege vandoor (2-4). Nicklas Pedersen en Tim Matavz tekenden beiden voor twee doelpunten.