Herstelde Gabri debuteert in Ajax-selectie

Herstelde Gabri debuteert in Ajax-selectie

Gepubliceerd: vrijdag 16 oktober 2009 om 17:28vr 16-10-2009 om 17:28

Na het treffen met de Tilburgers wacht Ajax een ontmoeting met Dinamo Zagreb in de Europa League en het uitduel met AZ in de Eredivisie. Daar houdt het echter niet mee op. Al snel volgen ook duels met Feyenoord en FC Twente. Tussendoor moet Ajax ook nog eens op bezoek bij Dinamo Zagreb. Trainer Martin Jol rekent de komende weken dan ook op de breedte van zijn selectie, die hij absoluut nodig zal hebben.

Tegen Willem II maakt de Spanjaard Gabri voor het eerst dit seizoen deel uit van de wedstrijdselectie van Ajax. De middenvelder is hersteld van een achillespeesblessure. Hij krijgt bij de eerste achttien gezelschap van Timothée Atouba. De Kameroener vervangt mogelijk Urby Emanuelson in de basisopstelling. Hij zit tegen Willem II een schorsing uit.

Jol hoopt tegen Willem II gewoon een beroep te kunnen doen op Luis Suarez en Bruno Silva. Zij keerden pas laat deze week terug uit Uruguay, waar zij met het nationale elftal actief waren in de WK-kwalificatiecyclus. "Ik hoop hem morgen gewoon op te stellen", doelt Jol op zijn aanvalsleider.

De oefenmeester is tevreden met de ontwikkeling van Ajax onder zijn hoede. Op de officiële website van de Amsterdammers gaat Jol dieper in op 'zijn' elftal. "Zes of zeven spelers zijn zeker, de rest moet knokken voor zijn plek. We kijken daarbij ook naar de ontwikkeling die een speler doormaakt. Als gasten laten zien dat ze er in horen te staan, dan staan ze er ook in."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws