Groep H: FC Twente kopje onder in Moldavië

22-10-2009 22:54

Door de nederlaag is FC Twente niet langer lijstaanvoerder in Groep H. De eerste plek dragen de Tukkers over aan het Turkse Fenerbahçe. Het verschil tussen beide teams na drie wedstrijden bedraagt twee punten.

De Tukkers hadden het lastig in Transnistrië. De thuisploeg mocht na twee duels dan wel onderaan in Groep H staan, van kwaliteitsverschil was donderdagavond geen sprake. De beste mogelijkheid van de eerste helft kwam op naam van FC Sheriff. Daarbij kregen de Moldaven wel wat hulp. Miroslav Stoch bracht doelman Sander Boschker in problemen. De goalie verspeelde de bal, maar Benjamin Balima schoot voor open doel hoog over.

Kort voor rust maakte de aanvaller uit Burkina Faso zijn misser meer dan goed. Een snelle uitval van FC Sheriff werd door Balima doeltreffend afgerond. Hij knikte een voorzet van Luís Antonio Rodriguez goed binnen: 1-0. De Tukkerse defensie ging niet vrijuit bij de treffer. Zowel Douglas als Peter Wisgerhof konden niet voorkomen dat het juist Balima was die zijn hoofd tegen het leer zette.

Daarmee werd de opdracht voor FC Twente, met vier punten uit twee duels voorafgaand nog koploper in Groep H, alleen nog maar lastiger. FC Sheriff vocht voor zijn laatste kans. De Moldaven begonnen aan het treffen met FC Twente als nummer laatst van de groep, met slechts één punt uit twee duels. Wilde de club uitzicht houden op een vervolg van het Europese toernooi was winst noodzakelijk tegen de eredivisionist.

FC Twente kon donderdagavond simpelweg geen vuist maken. De Tukkers speelden onzorgvuldig en doken slechts sporadisch gevaarlijk op voor het doel van de thuisploeg. Trainer Steve McClaren had aan de andere kant van het veld het geluk dat Boschker zijn ploeg lang in de race hield. De doelman bleek een regelrechte sta in de weg voor FC Sheriff.

Het slotakkoord was weggelegd voor de Braziliaanse spits Jymmy França. De aanvaller rondde in blessuretijd een snelle counter van de Moldaven doeltreffend af en bezorgde daarmee FC Twente de eerste nederlaag in een officieel duel van dit seizoen: 2-0.

Door de nederlaag deelt FC Twente de tweede plek in Groep H nu met FC Sheriff. Beide ploegen hebben vier punten uit drie duels.