Groep D: Sporting laat langs Ventspils

23-10-2009 01:08

Sporting kende nog wel een droomstart in Letland. Al in de zesde minuut kwam de Portugese topclub op voorsprong. Miguel Veloso zag zijn indraaiende hoekschop tot zijn eigen verbazing in de netten belanden zonder dat er een medespeler aan zat: 0-1.

In de 64ste minuut kwam Ventspils uit het niets op 1-1. Na een domme overtreding van Sporting mocht Laizans aanleggen vanaf elf meter. Hij faalde niet en stuurde doelman Patricio naar de verkeerde hoek.

Lange tijd leek het erop dat Sporting de Letse muur niet omver zou krijgen, maar vijf minuten voor tijd gingen de Portugezen er alsnog met de overwinning vandoor. Joao Moutinho zorgde vanaf zo'n twintig meter met een prachtig schot voor de winnende treffer.