Been: Alleen talent is niet voldoende

Been: "Alleen talent is niet voldoende"

01-11-2009 16:16

Voor rust bleef het lang 0-0, maar drie minuten voor het verstrijken van de eerste helft kwam Ajax alsnog op voorsprong. Bovendien werd Babovic niet veel later van het veld gestuurd. Na de theepauze had Ajax geen kind aan de Rotterdammers, zag ook Been. "Ik was in de tweede helft even bang dat het 6- of 7-0 ging worden."

De slotfase van de eerste helft stelde Been teleur, juist omdat Feyenoord daarvoor knap stand had gehouden. "Maar daarna laat Leroy Fer opnieuw Demy de Zeeuw uit zijn rug lopen", mopperde de coach. "We komen met 1-0 achter en vervolgens krijgt Stefan Babovic de rode kaart. Dan weet je dat je het met 50.000 supporters van Ajax op de tribune heel moeilijk krijgt."

"In de tweede helft gaven we opnieuw een paar doelpunten weg", vervolgde Been zijn betoog. Het verschil met Ajax was toen heel groot. "We hebben heel veel talent, maar dat is niet voldoende. Je moet in zo'n wedstrijd ook kunnen knokken. Daar moeten we het komende week in de aanloop van de wedstrijd bij AZ maar weer eens over hebben."

Been wilde niet uitgebreid over individuele spelers praten. Toch was het duidelijk dat hij vooral teleurgesteld was in het optreden van Fer, Georgino Wijnaldum en Diego Biseswar. "Je moet in zulke wedstrijden meer dan een balletje mooi naar rechts of links tikken. We komen van heel ver met Feyenoord. Maar we kunnen alleen nog een stap maken als we het anders gaan aanpakken. De spelers van Ajax begrepen dat beter."