Van Gaal blijft kalm onder kritiek

Van Gaal blijft kalm onder kritiek

04-11-2009 15:38

Bayern moet door het verlies vrezen voor een vroegtijdige uitschakeling in het miljoenenbal. 'Katastrophgaal' kopte de Duitse krant Bild woensdag. "We weten dat het ontbreekt aan creativiteit", zocht Van Gaal woensdag naar een verklaring. "Als Ribéry en Robben er niet zijn, moet ons positiespel in orde zijn. We zijn momenteel niet in staat de Franse kampioen stuk te spelen.''

Ook in de competitie stelt Bayern teleur met de zesde plaats. Van Gaal maakt zich ondanks de aanzwellende kritiek nog geen zorgen om zijn positie als trainer in München, maar was na de nederlaag tegen Bordeaux toch voorzichtig: "Dat is bij een topclub altijd afwachten, maar in principe hebben ze genoeg vertrouwen, denk ik", verklaarde de ervaren coach tegenover de NOS.

Zaterdag wacht de Duitse recordkampioen alweer een krachtmeting, nu met Schalke 04. De nummer vier van de Bundesliga wordt gecoacht door voormalig Bayern-trainer Felix Magath. De ontmoeting met één van zijn ontslagen voorgangers zal van groot belang zijn voor Van Gaals toekomst in München.