Lodeweges: Dit staat niet geweldig op je cv

Lodeweges: "Dit staat niet geweldig op je cv"

Gepubliceerd: woensdag 4 november 2009 om 17:59wo 04-11-2009 om 17:59

"Ik voel mij verantwoordelijk voor de club wat betreft de resultaten", zegt Lodeweges. "Dan kan ik blijven zitten. Maar ik wilde eerlijk zijn naar de club toe. Ik heb het idee dat mensen in Nederland wel eens schrikken als iemand eerlijk is. Zakelijk gezien ben ik misschien heel dom geweest. Misschien ook voor mijn eigen toekomst, want dit staat ook niet geweldig op je cv."

"Ik had ook gewoon nog even op weer een maandsalaris kunnen wachten", zegt de trainer. "Deze beslissing heeft NEC geen cent gekost. Ik besef ook heel goed dat ik de club nu even in problemen breng, omdat ook assistent-trainer Ron de Groot aan het revalideren is. We stonden vijf punten achter op een aantal clubs, op de elfde plaats. In feite was er dus nog niet zoveel aan de hand. Maar ik wilde beslissen voordat het uit de klauwen zou lopen."

Lodeweges was pas sinds juni van dit jaar werkzaam bij de Nijmegenaren, die hem aanstelden als opvolger van de naar Feyenoord vertrokken Mario Been. Vorig seizoen fungeerde hij bij PSV nog als interim-trainer. Eerder was hij als hoofdtrainer werkzaam bij onder meer FC Zwolle en FC Groningen en vervulde hij bij diverse clubs de functie van assistent-coach.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws