West Ham bezorgt Aston Villa late kater

05-11-2009 00:00

Het was de thuisploeg die diep in de eerste helft van de blessuretijd de score opende. Mark Noble passeerde vanaf elf meter Brad Friedel, nadat Habib Beye West Ham-aanvaller Zavon Hines naar de grond werkte: 1-0. Lang mochten de Londenaren niet genieten van de voorsprong. Zeven minuten na rust trok Ashley Young de stand weer gelijk.

Het duel op Upton Park ontaarde in een ouderwetse Engelse schoppartij. Beye moest dit uiteindelijk bekopen met een rode kaart, toen hij vijf minuten voor tijd opnieuw in de fout ging en zijn tweede gele prent kreeg voorgehouden. In totaal trok scheidsrechter Bennett zeven keer geel en één keer rood.

Drie minuten in blessuretijd sprong Hines slim om met de man-meer-situatie. De jonge aanvaller bezorgde zijn ploeg vlak voor het sluiten van de markt alsnog de drie punten: 2-1. Bovendien een welkome zege voor West Ham.

Door de winstpartij klimt West Ham iets op in de Premier League. De Londenaren staan na elf duels zestiende. Aston Villa behoudt zijn plek in de subtop van het klassement, maar ziet de achterstand op nummer drie Arsenal groeien tot vier punten.