Koeman: Arsenal bij vlagen fantastisch

Koeman: "Arsenal bij vlagen fantastisch"

05-11-2009 01:02

Trainer Ronald Koeman was duidelijk in zijn commentaar na afloop. "Arsenal speelde bij vlagen fantastisch. Vooral in de omschakeling naar balbezit waren ze ijzersterk", liet de oefenmeester weten. "Arsenal heeft vier keer gescoord uit zes kansen. Dat is een enorm rendement. Een kwestie van kwaliteit. Die komen wij in vergelijking met dit Arsenal veel te kort."

De manier waarop de openingstreffer tot stand kwam, leverde ontevredenheid op bij Koeman. AZ begon redelijk aan het duel in Londen. Sergio Romero ging echter niet vrijuit bij de 1-0 van Cesc Fabregas. "Arsenal oefende wel wat druk uit, maar kon geen grote kansen afdwingen", vond Koeman. "Helaas viel die 1-0 toch. Romero ging niet vrijuit. Normaal pakt hij dit soort ballen, maar nu zat hij fout. Doodzonde."

Toen Samir Nasri kort voor rust de 2-0 op het scorebord zette was het gedaan met de Alkmaarders. "Dat was de beslissing. Arsenal is veel te goed om zo'n voorsprong in de tweede helft nog weg te geven. We waren na de rust vrijwel kansloos, al hadden we nog wel een tweede doelpuntje kunnen maken, vind ik."

De gelouterde coach denkt niet dat AZ nog serieus kans maakt op de tweede plek in groep H, die recht geeft op een vervolg in de Champions League. "Het kan wel, met twee zeges is het niet onmogelijk. Maar dat is denk ik niet meer reëel. Ik geloof wel dat we Europees nog verder kunnen gaan, de derde plek is nog in beeld."