Groep B: Wereldgoal Maduro bij remise Valencia

05-11-2009 22:00

Slavia Praag - Valencia 2-2
Valencia had in Tsjechië aanvankelijk weinig moeite met Slavia, al werd het na 22 minuten dan ook wel in het zadel geholpen door de arbiter. Een overtreding van David Hubacek leverde een strafschop op, die door Joaquín feilloos benut werd. De mooiste treffer kwam echter op naam van Hedwiges Maduro, die in de basis startte. De oud-Ajacied pegelde de bal vlak na rust vanaf dertig meter snoeihard in de kruising: 0-2.

In de slotfase gaf de Spaanse topclub de zeker lijkende overwinning alsnog uit handen. Invaller Petr Janda kopte in de 79ste minuut volledig vrijstaand de 1-2 binnen, waarna Peter Grajciar er drie minuten later zelfs 2-2 van maakte met een knap schot met links.

Genoa - Lille 3-2
In navolging van Valencia leek ook Genoa een comfortabel lijkende 2-0 voorsprong uit handen te geven, maar in de slotminuut hielden de Italianen de punten toch in eigen huis. Na een kwartier speeltijd nam Genoa al de leiding via Rodrigo Palacio, die één op één met de keeper koel afrondde. Dertien minuten na rust verdubbelde Hernán Crespo de score. De ervaren Argentijn deed dat door het slimst te zijn in een scrimmage en de bal in de netten te punteren.

In het laatste kwartier kwam Lille uit het niets terug tot 2-2. Pierre-Alain Frau kreeg in de 76ste minuut na een hoekschop alle tijd en ruimte om de bal binnen te koppen. Gervinho maakte er acht minuten later 2-2 van door uit een moeilijke hoek met rechts raak te schieten. In blessuretijd ging Genoa er echter alsnog met de winst vandoor door een doelpunt van invaller Giuseppe Sculli.

Door het lage gelijkspel blijft Lille koploper in Groep B, met zeven punten uit vier duels. Valencia en Genoa volgen op één punt. Slavia Praag staat laatste met twee punten.