Groep E: Rode kaart nekt Fulham in Rome

05-11-2009 22:10

Onder leiding van arbiter Kevin Blom nam Fulham na negentien minuten de leiding. Marco Andreolli maakte een overtreding in zijn eigen strafschopgebied waarna Diomansy Kamara mocht aanleggen vanaf elf meter. De spits faalde niet en zette Fulham op een 0-1 voorsprong.

Vlak na rust ging het echter helemaal mis voor Fulham. Nevland, koud in het veld, maakte een snoeiharde overtreding en werd met rood van het veld gestuurd door Blom. Na de rode kaart was het over en uit voor Fulham, dat in de eerste helft nog weinig problemen kende met AS Roma.

In de 69ste minuut zorgde John Arne Riise er met een harde knal vanaf ruim twintig meter, die nog van richting veranderd werd door zijn broer Bjorn Helge Riise (Fulham), 1-1 van. Niet veel later maakte het jonge talent Stefano Okaka Chuka er met een rake kopbal 2-1 van. In de slotminuut kreeg Fulham-speler Paul Konchesky in navolging van Nevland de rode kaart van Blom.

AS Roma stijgt door de overwinning naar de tweede plaats en passeert Fulham. De Italianen hebben zeven punten uit vier wedstrijden. Koploper blijft FC Basel, met negen uit vier. Fulham heeft vijf punten, terwijl CSKA Sofia de poule afsluit met één punt.