De Zeeuw: Een nederlaag was niet nodig

De Zeeuw: "Een nederlaag was niet nodig"

Gepubliceerd: maandag 9 november 2009 om 08:00ma 09-11-2009 om 08:00

Jelmer van der Dussen
ENSCHEDE

Het was een spaarzame opwelling in de verder gelijkopgaande confrontatie tussen de koploper en de nummer drie van de Eredivisie. "In de eerste helft was er voor ons niets aan de hand", zei De Zeeuw na afloop. "De spelers waar het bij FC Twente om draaide heb ik voor rust geen moment gezien. We vergaten alleen een doelpunt te maken."

Koud in de tweede helft kwam FC Twente wel tot scoren door een kopbal van Bryan Ruiz uit een vrije trap die door een knullige overtreding van Ajax werd veroorzaakt. De Zeeuw: "Na het doelpunt zat FC Twente in een flow, maar wij hadden het betere van het spel. Een zege voor ons was misschien ook teveel geweest, maar een gelijkspel zou een verdiende uitslag zijn."

FC Twente verstevigde met de overwinning de koppositie ten opzichte van Ajax. Het gat tussen de Tukkers en de Amsterdammers bedraagt na zondag zes punten. Hoewel FC Twente zelf niet de kandidatuur voor het kampioenschap wil openbaren, lijkt de koploper wel degelijk een serieuze optie.

De Zeeuw erkent de kracht van FC Twente. "Ze hebben een goede ploeg en daarachter een prima bank. Ik denk dat ze dit seizoen niet veel wedstrijden zullen verliezen. Maar het is afwachten of ze ook met de favorietenrol om kunnen gaan."

De Zeeuw werd zelf in de tweede helft met een blessure naar de kant gehaald. Trainer Martin Jol vreest dat de middenvelder een verrekking in de mediale banden van zijn knie heeft opgelopen. "Al met al was het voor ons een slechte dag", aldus De Zeeuw.

Lees meer over: Demy de Zeeuw

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws