Pot roemt 'uitmuntende teamdiscipline'

Pot roemt 'uitmuntende teamdiscipline'

Gepubliceerd: woensdag 18 november 2009 om 10:32wo 18-11-2009 om 10:32

Hoewel Nederland een comfortabele 2-0 voorsprong nam, werd het aan het einde van het duel nog even billenknijpen. Spanje kwam terug tot 2-1 en nam het doel van keeper Tim Krul regelmatig onder vuur. De goalie werd echter geholpen door het aluminium. Daarnaast hielden de elf op het veld knap stand.

"We hebben een groep van zo'n 25 voetballers die niet veel voor elkaar onder doen. Op basis van een uitmuntende teamdiscipline hebben we deze wedstrijd gewonnen", zei Pot na afloop. De oefenmeester kon tegen Spanje onder meer geen beroep doen op Siem de Jong, Diego Biseswar en Ricky van Wolfswinkel.

Eén van de sterkhouders van Jong Oranje kreeg opnieuw een flink compliment van de bondscoach. Jeffrey Bruma onderscheidde zich dinsdagavond van zijn teamgenoten. Opnieuw bleek maar weer eens waarom Bert van Marwijk de jonge verdediger van Chelsea scherp in de gaten houdt. "Jeffrey is een persoonlijkheid, hij durft in te schuiven en speelt bijna altijd naar voren. Hij heeft alles in zich om een sterke en grote verdediger te worden", zegt Pot.

Met zijn ploeg maakt Pot tot op heden een foutloze kwalificatiereeks mee. Met vijftien punten uit vijf duels, lijkt er geen vuiltje aan de lucht voor Jong Oranje. "De volgende wedstrijd is uit tegen Liechtenstein, normaal gesproken winnen we die. Met achttien punten horen we waarschijnlijk al tot de beste nummers twee, maar we gaan wel proberen om eerste in de groep te worden, dat geeft een voordeel bij de loting", aldus Pot.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws