Perfectionist Krul baalt van tegengoal

Perfectionist Krul baalt van tegengoal

18-11-2009 10:40

Doelman Tim Krul zou tevreden en opgelucht moeten zijn, maar baalt alsnog van die ene tegentreffer. "Ik ben altijd kritisch op mezelf en ik baal van die tegengoal", zegt de vice-aanvoerder tegen Sportweek. "Ik zie liever een bal de kruising in gaan dan dat-ie er zo lullig in rolt. Maar goed, die bal van hen in de laatste minuut gelukkig ging er gelukkig níet in. Volgens mij had ik een engeltje op de lat."

"We staan nu met anderhalf been in de play-offs", vervolgt Krul na de naar eigen zeggen fantastische overwinning. "Het mag gewoon niet meer fout gaan. We hebben vijftien punten uit vijf wedstrijden, met een doelsaldo van twaalf vóór en één tegen! En tóch baal ik van die ene tegengoal, joh? Het zou helemaal top zijn geweest als ik in Jong Oranje zes keer op rij de nul had kunnen houden. Ha, ik ben nou eenmaal een perfectionist."

Tegen Liechtenstein (3-0) maakte Jong Oranje weinig indruk, maar dinsdag pakte de ploeg van trainer Cor Pot de draad goed op. "Zeker in de eerste helft hebben we super gevoetbald. Ik heb echt héél mooie aanvallen gezien. De jongens die speelden in plaats van onze geblesseerden en geschorsten hebben het fantastisch gedaan. Vooral Vurnon Anita vond ik top. Echt top. Hij hielp ons voor die verdediging zó verschrikkelijk. Hij speelde die Parejo van hen helemaal uit de wedstrijd. Super", zo besluit Krul.