Darley voelt vertrouwen bij Feyenoord

Darley voelt vertrouwen bij Feyenoord

21-11-2009 16:00

"De trainer kiest voor mij", glundert Darley in gesprek met het Algemeen Dagblad. "Maar ook als de trainer had gezegd dat Rob van Dijk nog nummer één zou blijven, wist ik dat het vertrouwen er in mij is." 

De negentienjarige sluitpost heeft in Nederland nog niet in de schijnwerpers gestaan. Toch wordt hij in De Kuip gezien als een groot talent voor de toekomst, waar het financieel geplaagde Feyenoord nog wel eens heel veel geld aan kan verdienen.

Darley begon in Brazilië als voetballer. "Maar ik werd niet serieus genomen", lacht hij. "Daar stond ik zelfs bij trainingspartijtjes reserve. Als keeper ging het veel beter. Vader is doelman geweest en ik zet de traditie voort."

Het verschil tussen Nederland en Zuid-Amerika is echter groot. "Het keepen is nauwelijks met elkaar te vergelijken. Als in Brazilië een speler dreigt terug te spelen op de keeper, dan springt de coach op van de bank en schreeuwt niet terugspelen."

"Hier wordt voortdurend de keeper in het spel betrokken. Je bent een soort libero. Dat was erg wennen. Ook voor Gomes in zijn eerste jaar bij PSV. Ik heb hem eenmaal gesproken, dat was een mooi moment", aldus Darley.