Werder koploper na monsterzege

21-11-2009 18:26

Na een ruim halfuur spelen maakte Hugo Almeida de openingstreffer, maar pas na rust liep de Noord-Duitse club ver uit op laagvlieger Freiburg.

Kort na rust gooide Werder de wedstrijd in het slot via Marco Marin en een nieuwe treffer van Almeida (foto). Het verzet van Freiburg was daarmee gebroken en Mesut Ozil, Naldo en Markus Rosenberg konden daar met doelpunten van profiteren. Werder wipt over Bayer Leverkusen heen, dat morgen de topper tegen Bayern München speelt.

VfB Stuttgart-Hertha BSC 1-1
In Stuttgart troffen twee grootmachten elkaar die tot op heden zwaar teleurstellen. Stuttgart stond vijftiende en Hertha met pas één zege stijf onderaan.

Het was die laatste club die het aantal zeges leek te gaan verdubbelen. Aanvaller Adrian Ramos maakte kort na rust de 0-1 en die treffer leek genoeg voor de zege. Kort voor tijd maakte Stuttgart echter gelijk via Zdravko Kuzmanovic.

Beide partijen schieten weinig op met de 1-1. Hertha blijft met afstand laatste, terwijl Stuttgart in de gevarenzone blijft.

Schalke 04-Hannover 96 2-0
Het duel in Gelsenkirchen was het eerste voor Hannover 96 sinds het recente overlijden van aanvoerder Robert Enke.

Arnold Bruggink droeg tegen Schalke de aanvoerdersband, maar kon zijn elftal niet van een nederlaag behoeden. Jefferson Farfán en Jan Moravek zorgden na rust voor de doelpunten, waardoor Schalke de nieuwe nummer drie van de ranglijst is.