Arsenal loopt schade op, Chelsea profiteert

21-11-2009 18:54

The Gunners moesten het aan de Engelse oostkust zonder Robin van Persie stellen. De aanvaller raakte bij het Nederlands elftal geblesseerd en werd vervangen door Eduardo da Silva.

Het gemis van de Nederlander was duidelijk zichtbaar bij Arsenal, dat op het middenveld vloeiend kon combineren maar de defensie van Sunderland nauwelijks kon pijnigen. Daardoor werd het alleen gevaarlijk via schoten uit de tweede lijn. De grootste kans van de eerste helft was dan ook voor Sunderland, maar Steed Malbranque vuurde uit kansrijke positie over.

Na de pauze kreeg Arsenal ook geen voet aan de grond in het Stadium of Light, terwijl Sunderland steeds gevaarlijker werd. Het resulteerde twintig minuten voor tijd in de 1-0 van Darren Bent. De spits gleed een corner van Andy Reid achter Manuel Almunia. Niet veel later viel Boudewijn Zenden in bij de thuisploeg.

Arsenal zette vervolgens alles op de aanval, maar de sterke organisatie van Sunderland gaf nauwelijks ruimte weg. Daardoor leed Arsenal zijn derde nederlaag van het seizoen. De thuisclub haakt door de winst aan bij de subtop.

Chelsea-Wolverhampton W'drs 4-0
Chelsea profiteerde optimaal van de misstap van Arsenal met een makkelijke thuiszege op Wolverhampton Wanderers. Al binnen 22 minuten was het duel gespeeld.

Florent Malouda opende de score na vijf minuten met een poeier in de kruising, waarna Michael Essien de voorsprong verdubbelde met een geplaatste kopbal. Niet veel later maakte de Ghanees zijn tweede van de middag met een droog schot van zestien meter.

Chelsea kon vervolgens gerust gas terugnemen en speelde de eerste helft op de automatische piloot uit. Kort na de pauze sloegen The Blues voor de vierde maal toe toen goalie Wayne Hennessey mistastte bij een doelpoging van Joe Cole. Door de zege neemt Chelsea een voorsprong van acht punten op Manchester United en Arsenal. Beide ploegen speelden één duel minder.