Koeman wikt en weegt over Romero

22-11-2009 01:02

Jelmer van der Dussen
KERKRADE

Romero bracht zijn ploeg zaterdag in verlegenheid met twee opzichtige blunders. In de eerste helft tastte hij in het duister bij een voorzet van Marcel de Jong, waarna Pa Madou Kah eenvoudig in kon koppen. Acht minuten na rust ging Romero opnieuw afschuwelijk in de fout door een eenvoudige bal uit zijn handen te laten glippen. Jeanvion Yulu Matondo kon vervolgens scoren.

De onzekerheid maakte zich niet voor het eerst dit seizoen meester van Romero. Afgelopen jaar vervulde de 22-jarige doelman een sleutelrol in het kampioenschap van AZ, dit seizoen lijkt hij die magie kwijt te zijn. Met regelmaat sluipt er een blunder in het spel van de Argentijn.

De flaters van Romero werden AZ in het Parkstad Limburg Stadion bijna fataal. De international mocht zijn ploeggenoten na afloop op zijn knieën danken dat de 2-1 achterstand diep in de tweede helft werd omgebogen in een 2-4 winstpartij. Rasmus Elm, Jeremain Lens en Jonathas bezorgden AZ de zege.

Koeman kon Romero na de wedstrijd tegen Roda JC niet meer in bescherming nemen. "Hij is dit seizoen nog niet zo in de fout gegaan als vanavond", zei de trainer op de persconferentie. Koeman denkt erover zijn eerste keus te passeren.

"Daar ga ik twee nachtjes rustig over nadenken. Misschien wordt er soms teveel gevraagd van een doelman die nog maar 22 jaar is. Keepers maken nu eenmaal fouten. Het is aan mij om daar goed mee om te gaan. Op basis van deze wedstrijd ga ik daar rustig over na te denken."

Koeman dient snel knopen door te hakken. Voor AZ wacht dinsdag een cruciale wedstrijd in de Champions League tegen het Griekse Olympiakos. Met de betrouwbare reservedoelman Joey Didulica achter de hand zit de trainer daags voor die beslissende confrontatie in een spagaat.