FC Twente boekt benauwde zege op Vitesse

FC Twente boekt benauwde zege op Vitesse

Gepubliceerd: zaterdag 21 november 2009 om 23:40za 21-11-2009 om 23:40

Voor Ruiz was de bevrijdende treffer slechts een kleine pleister op de wonde voor het missen van deelname aan het wereldkampioenschap, volgend jaar zomer in Zuid-Afrika. Zijn land Costa Rica werd in de nacht van woensdag op donderdag Nederlandse tijd uitgeschakeld door Uruguay.

Na een lange vliegreis vanuit Montevideo meldde de rechterspits zich weer bij zijn club en lijdend onder een jetlag of niet, hij stond de volle negentig minuten op het veld en kort voor tijd ook op de juiste plek.

Het was een zwaarbevochten, maar dik verdiende overwinning voor FC Twente dat in de beginfase fel van leer trok. Aan de juiste focus, waarop coach Steve McClaren tevoren had gehamerd, ontbrak het niet. Vitesse werd in het eerste kwartier overklast, maar een doelpunt leverde de felle start van de thuisclub niet op.

Cheikh Tioté, vervanger van de kersverse international Wout Brama die een schorsing moest uitzitten, kon twee keer koppen, maar beide pogingen misten venijn. De vrije trap van Kenneth Perez was dreigender, de bal spatte op de lat boven doelman Piet Velthuizen uiteen. De Arnhemmers kwamen in de eerste helft één keer in kansrijke positie voor het doel van diens collega Sander Boschker, hij reageerde bekwaam op een inzet van Alexander Büttner.

Bij Vitesse had de laatste versterking, Serginho Greene, voor het eerst een basisplaats. Na zijn invalbeurt in het thuisduel met VVV Venlo speelde hij nu vanaf het beginsignaal als de meest verdedigende middenvelder. Zijn opvallendste actie voor de rust was echter in offensieve zin, Greene mocht na een klein half uur ongehinderd het hele veld oversteken. Maar eenmaal in het andere strafschopgebied, snakte hij naar adem en was tot slechts een slap rollertje in staat.

Ook in de tweede helft was er in Enschede maar één ploeg die aan voetballen toe kwam. Maar FC Twente had het moeilijk met zichzelf, er was veel onrust in het spel en topscorer Blaise N'Kufo was veelal ongelukkig in zijn acties. Velthuizen hoefde niet eens vaak in actie te komen om de Arnhemse bezoekers op de been te houden. Bij de 1-0 van Ruiz, na voorbereidend werk van Ronnie Stam en doorkoppen van Douglas, was hij kansloos. N'Kufo liep de doelpuntmaker uit Costa Rica net niet storend in de weg.

(ANP)

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Lees meer over: Bryan Ruiz Gonzalez

Plaats een reactie

Het laatste Verstappen nieuws - GPBlog.com

Bekijk het laatste nieuws