Gokschandaal breidt zich uit naar Italië

Gokschandaal breidt zich uit naar Italië

Gepubliceerd: maandag 23 november 2009 om 12:51ma 23-11-2009 om 12:51

Eén van de arrestanten is Giuseppe Portiglione, voorzitter van Potenza SC dat actief is in de Serie C1, de derde divisie van Italië. De preses wordt verdacht van het manipuleren van de wedstrijd in de Serie B tussen Ravenna en Lecce (1-3).

In totaal zouden in Italië rond de twintig personen betrokken zijn bij de zaak. Het onderzoek wordt geleid door openbaar aanklager Francesco Basentini die zich doorgaans bezighoudt met de strijd tegen de maffia.

Vrijdag maakte de Duitse politie bekend dat ongeveer tweehonderd wedstrijden in Europa onder verdenking staan van fraude en gokpraktijken. Het zou volgens het openbaar ministerie van Bochum gaan om duels in negen Europese landen. Italië en ook Nederland zaten daar niet bij. Tot de verdachte duels behoren ook drie Champions League-wedstrijden en twaalf duels uit de Europa League.

Duels in het Duitse, Zwitserse en Turkse voetbal staan ook onder verdenking. In Duitsland werden inmiddels vijftien mensen aangehouden wegens mogelijke betrokkenheid. Twee mensen zitten vast in Zwitserland. De top van de Turkse voetbalbond zal woensdag aanwezig zijn bij een crisisbijeenkomst van de UEFA over het gokschandaal.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws