Van Bommel: We hebben nóg vijf zeges nodig

Van Bommel: "We hebben nóg vijf zeges nodig"

27-11-2009 10:36

Bayern won woensdagavond met 1-0 van Maccabi Haifa. Door de nederlaag van Juventus blijven de Duitsers uitzicht houden op een vervolg in de Champions League. Daarmee is de positie van de trainer voor even gered.

"Maar om dan achteraf te zeggen dat we voor de trainer hebben gewonnen, dat vind ik altijd zo'n onzin", reageert Van Bommel. "Geen voetballer speelt voor zijn trainer, dat zou een erg raar uitgangspunt zijn. Maar dat deze zege heel erg belangrijk was, lijkt me wel duidelijk. Als we niet hadden gewonnen, was het voor Van Gaal heel moeilijk geworden, dat klopt. Dan was de druk nóg verder opgevoerd."

Maar FC Hollywood is in de Bundesliga nog altijd terug te vinden op een teleurstellende zevende plaats. En dus worden er meer overwinningen verwacht en zelfs geëist. "We hebben nóg vijf overwinningen nodig", berekent de Nederlandse middenvelder. "Want alleen als we bovenaan staan, is het hier rustig. De winst op Maccabi was heel belangrijk, maar we zijn er nog lang niet."

Het gat met koploper Bayer Leverkusen bedraagt na het gelijkspel van vorige week nog altijd zes punten. Komende zondag staat voor de ploeg van Van Gaal de lastige uitwedstrijd bij Hannover 96 op het programma.