Bossen: Het was geen opzettelijke handsbal

Bossen: "Het was geen opzettelijke handsbal"

Gepubliceerd: maandag 30 november 2009 om 09:51ma 30-11-2009 om 09:51

Uit de herhalingen, die ook op de schermen in het Gelredome te zien waren, bleef dat Alderweireld wel degelijk hands maakte. Toch vond Bossen het geen strafschop. "Alderweireld kan zijn arm er niet afhakken. Dit is in mijn ogen absoluut onopzettelijke hands en dus geen strafschop. In de wedstrijd heb ik het precies zo gezien", zei hij in gesprek met De Telegraaf.

Alderweireld zelf was uiteraard blij met de beslissing van Bossen, maar was op het moment van zijn handsbal wel bang dat er gefloten zou worden. "Ik ging wel met mijn elleboog omhoog, maar dat is een natuurlijke beweging als je draait. Ik dacht: 'dit zal toch niet, dat ik mijn elftal onbewust zo benadeel'. Het is een randgeval, al vind ik wel dat de scheidsrechter het goed heeft beoordeeld."

Vitesse kan mogelijk een straf verwachten omdat de club besloot de beelden van de handsbal in het stadion te laten zien. Door het zien van de herhaling werd het publiek namelijk nog bozer en de KNVB verbiedt clubs discutabele arbitrale beslissingen al in het stadion aan de supporters te laten zien.

Lees meer over: Toby Alderweireld

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws