Gullit ziet WK-ganger Nigeria wel zitten

Gullit ziet WK-ganger Nigeria wel zitten

30-11-2009 21:22

Tegenover Sportweek geeft Gullit, die sinds zijn periode bij LA Galaxy clubloos is, aan open te staan voor de Nigerianen. "Ik heb officieel niets vernomen, heb alleen via via wat gehoord. Natuurlijk lijkt het me leuk om bondscoach op het WK te zijn."

Momenteel bevindt Gullit zich in Zuid-Afrika als ambassadeur van de KNVB, die hopen het WK 2018 binnen te halen. "Ik vind het belangrijk om me daarvoor in te zetten. Het zou toch schitterend zijn als we zo'n groot toernooi naar ons land kunnen halen? Als je ziet wat de Engelsen allemaal uit de kast halen, die zetten alle grote namen in."

In tegenstelling tot Gullit waren Johan Cruijff en Guus Hiddink niet bereid zich in te zetten voor een WK in Nederland, iets waar Gullit niets van snapt. De profvoetballer ontkent echter dat hij kritiek heeft geleverd op het tweetal, iets wat door diverse media wel werd gesuggereerd.

"Als je wordt gevraagd, moet je het doen", vindt Gullit nog steeds. "En dat bedoel ik niet als een sneer naar Johan Cruijff en Guus Hiddink, zoals hier en daar te lezen is. Ik veroordeel niemand. Dat mensen daar een relletje van proberen te maken, moeten ze zelf weten. Daar kan ik niet mee zitten."