FC Twente gelooft in vervolg Europa League

FC Twente gelooft in vervolg Europa League

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2009 om 09:30do 03-12-2009 om 09:30

Jelmer van der Dussen
ENSCHEDE

FC Twente kon woensdag in de Grolsch Veste echter niet voorkomen dat het door een treffer van Diego Lugano onderuit ging. "Verliezen doet altijd pijn", jammerde McClaren na afloop. De Tukkers mochten het zichzelf verwijten dat de doelpuntenteller op 'nul' bleef staan.

"Zulke wedstrijden worden beslist op centimeters", wist McClaren. "Dat zie je in de tweede helft. Een kans van Bryan Ruiz wordt net van de lijn gehaald en even later scoort Fenerbahçe uit een corner, waar we staan te slapen. Op dit niveau verlies je dan de wedstrijd."

Omdat Fenerbahçe wel zorgvuldig met zijn kansen om sprong, slaagde FC Twente er niet in zich één wedstrijd voor het einde te kwalificeren voor de knock out-fase van de Europa League. Tegen Steaua Boekarest is een zege nodig om plaatsing in eigen hand te houden. "Steaua speelt nergens meer om en wij willen graag", zei Peter Wisgerhof. "Ik hoop dat Fenerbahçe zijn plicht doet tegen FC Sheriff. Maar we hebben het zelf in de hand en moeten het zelf gaan beslissen."

McClaren: "Vanavond kregen we een hele goede kans op kwalificatie. Die hebben we gemist. Maar over twee weken is de herkansing. Na de wedstrijd zei ik tegen de spelers: 'We moeten naar Boekarest op de manier waarop Fenerbahçe naar Enschede kwam; de nul houden, scoren en winnen.'"

De Engelse trainer vertrouwt op een positieve reactie van zijn ploeg. Zowel zondag in de competitiewedstrijd tegen NEC, als over twee weken tijdens het allesbeslissende duel in Boekarest. "Als we zo spelen als vandaag en ook nog de kansen benutten, dan gaat het lukken. Daar heb ik alle vertrouwen in. Zondag wacht weer een grote wedstrijd tegen NEC. De competitie is erg belangrijk voor ons en ik verwacht dan ook een positieve reactie", aldus McClaren.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws