Koeman: Vertrouwen komt steeds meer terug

Koeman: "Vertrouwen komt steeds meer terug"

Gepubliceerd: donderdag 3 december 2009 om 15:41do 03-12-2009 om 15:41

De resultaten stemmen trainer Ronald Koeman positief in de aanloop naar het duel met Vitesse. "Ik merk dat het vertrouwen steeds meer terugkomt bij mijn spelers", zegt Koeman op het digitale thuis van AZ. "Dat merk ik aan kleine dingetjes, zoals de durf tijdens positiespelletjes op de training. Ik merk dat er steeds meer vastigheid komt."

"De terugkomst van het vertrouwen gaat gepaard met overwinningen. In de samenstelling van het team zal ik weinig meer gaan veranderen. We gaan grotendeels op deze manier verder, om zo hopelijk onze goede reeks vast te houden. Tegen Vitesse zijn we gebaat bij een overwinning. Dan kunnen we met veel vertrouwen richting Standard Luik."

Vitesse was de eerste club waar Koeman als hoofdtrainer aan de slag ging. Dat hij de club nu opnieuw treft, doet hem niet al te veel. "De wedstrijd is niet speciaal voor mij. Ik ken nog een aantal mensen binnen de organisatie, maar we praten over zo?n tien jaar geleden. Het is wel de club waar ik voor het eerst op eigen benen stond. Toen zaten er nog gemiddeld 26.000 toeschouwers bij thuiswedstrijden. In de afgelopen jaren hebben ze een aantal problemen gekend. Op financieel vlak hadden ze het lastig en er zit minder publiek."

"Ook op voetbalgebied zit Vitesse in een moeilijke periode. Ze hebben vorige week behoorlijk klop gehad tegen Ajax. De vraag is hoe ze naar Alkmaar komen. Tegen FC Twente en PSV opereerden ze vanuit een gesloten defensie met de linies compact op elkaar. Die wedstrijden verloren ze nipt. Als je tegen zo'n ploeg vroeg op voorsprong komt is het geen probleem; blijft de goal uit, dan kun je wel in de problemen komen."

Koeman heeft vrijdag de beschikking over een fitte spelersgroep. Tegen Vitesse kan de trainer geen beroep doen op Jonathas en Pontus Wernbloom. Zij zijn beiden geschorst. De vele rode kaarten die AZ in de eerste seizoenshelft kreeg zijn Koeman een doorn in het oog. "Ik heb de groep aangesproken op de vele rode kaarten die wij hebben gekregen", zegt Koeman.

"Wij hebben niet het type elftal en spel waar dit in thuishoort. Als het weer gebeurt, gaan we maatregelen nemen. Of Wernbloom op vakantie mag? Nee, hij kan gewoon spelen tegen Standard Luik en Feyenoord. En ik ga hem niet belonen voor zijn gedrag."

Omdat de selectie van AZ weinig problemen kent heeft Koeman flink wat aanvallers tot zijn beschikking. Hij zal dan ook keuzes moeten maken. "Ik kan me voorstellen dat sommige spelers niet blij zijn met hun huidige positie, maar ik moet keuzes maken." Eén van de spelers die zijn onvrede uitte was Ari. Koeman zelf hoorde nog geen wanklank van de Braziliaan.

Lees meer over:Pontus Wernbloom

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws