Van der Vaart: Dit is voor Oranje te doen

Van der Vaart: "Dit is voor Oranje te doen"

05-12-2009 09:26

"Het zijn ongetwijfeld stuk voor stuk aardige ploegen, maar ik vind dat het voor Oranje te doen is. De Denen hebben zich in een zware poule met Zweden, Portugal en Hongarije als eerste geplaatst. Dat is knap. Tegen Japan hebben we niet zo lang geleden met 3-0 gewonnen, maar dat was geflatteerd", zegt de middenvelder van Real Madrid in de ochtendkrant.

"Zij waren de eerste zeventig minuten beter. Wij speelden toen echter zelf niet best. Bij Kameroen denk ik meteen aan sterke kerels. We kunnen aan de bak, maar zijn het aan onze stand verplicht om die tweede ronde te halen. We zaten niet voor niets in pot 1", aldus Van der Vaart.

Heitinga is het met hem eens. "Japan heeft in die oefenwedstrijd van een paar maanden geleden een goede indruk op me gemaakt, maar als wij gewoon in goede doen zijn, mogen we niet van ze verliezen. Bij Kameroen denk ik natuurlijk aan Eto'o, een topspits. Het zijn altijd fysiek sterke jongens, dus we zullen ons mannetje moeten staan. Mijn eerste reactie is positief, we mogen tevreden zijn", aldus de verdediger van Everton, die tegen Denemarken revanche wil voor de in 1992 verloren halve finale van het EK.