Roma klopt Lazio in teleurstellende derby

06-12-2009 23:43

Beide clubs kennen tot op heden een beroerd seizoen. Roma is middenmoter en Lazio vecht tegen degradatie. Daardoor staat de positie van trainer Davide Ballardini onder druk. Wellicht uit angst posteerde Ballardini liefst vijf verdedigers in zijn beginopstelling. Daardoor kon Lazio de eerste 45 minuten in aanvallend opzicht niets uitrichten, terwijl ook Roma weinig uitrichtte.

De 'hoogtepunten' van de eerst helft waren dan ook enkele vliegende tackles, die wonder boven wonder met geel of een vermanend woord van de arbiter werden afgedaan. Onder meer Jeremy Menéz, Philippe Mexes en Roberto Baronio solliciteerden openlijk naar een vroegtijdige douche, maar mochten blijven staan.

Na rust kwamen beide clubs meer aan voetballen toe en was Lazio het gevaarlijkste. Het kreeg rond het uursignaal twee grote kansen. Eerst trof Mauro Zárate de paal en in de rebound redde Roma-doelman Julio Sergio fabelachtig op een harde pegel van Stefano Mauri, die al gescoord dacht te hebben.

Roma liet daarna van zich spreken met een kopbal van Simone Perrotta, waarop Fernando Muslera een antwoord had. Dat Lazio-doelman kon echter niets doen aan de 1-0 van Roma in de 79ste minuut. Mirko Vucinic zette vanaf rechts laag voor en vond de geheel vrijstaande Marco Cassetti, die van dichtbij binnenschoot.

Nadien kreeg Roma twee goede kansen om de wedstrijd definitief naar zich toe te trekken. Muslera keerde echter heel knap op een volley van John Arne Riise en iets later schoot Francesco Totti maar net over met een ziedend schot. Kort daarna toonde de arbiter alsnog een rode kaart in de stevige derby. David Pizarro kreeg zijn tweede geel.

Het was een aanleiding voor drie hectische slotminuten, waarin Lazio alles op alles zette. Roma bleef echter op de been en krijgt daardoor aansluiting met de subtop. Lazio staat nog maar één plek boven de degradatiesteep.