Bruma: Oranje is nog ver weg

Bruma: "Oranje is nog ver weg"

10-12-2009 11:29

De achttienjarige Bruma komt in Londen steeds vaker voor in de plannen van hoofdtrainer Carlo Ancelotti. In de Champions League zat hij tegen APOEL Nicosia op de bank en hij debuteerde reeds in de Premier League. Daarnaast kan de defensieve kracht terugkijken op een prima invalbeurt in de League Cup.

"In mijn eerste wedstrijd tegen Blackburn, toen ik in de 67ste minuut inviel voor Ricardo Carvalho, kwam een droom uit. Een emotioneel moment voor iedereen in mijn omgeving", vertelt Bruma op de site van zijn club. "Het is iets waar je jaren naar toe leeft. Je denkt de hele tijd debuut, debuut, debuut. Nu is het zover en moet ik ervoor zorgen een vaste waarde te worden."

Dankzij de snelle opmars wordt Bruma, vijfvoudig jeugdinternational, al gelinkt aan een oproep voor het grote Oranje. "TV-programma's en kranten in Nederland zetten bondscoach Bert van Marwijk onder druk om me mee te nemen naar het WK, maar daar luister ik niet echt naar."

"Ik leg mijn focus op Jong Oranje en Chelsea. Het Nederlands elftal is vooralsnog ver weg voor mij. Ik heb gehoord dat de bondscoach me volgt en dat is heel fijn om te horen, maar ik zal absoluut niet teleurgesteld zijn als ik niet naar Zuid-Afrika ga", zo besluit Bruma.