Roda aan de hand van Junker langs Willem II

13-12-2009 17:23

Roda JC kroop uit de staartgroep van de stand en kroop naar de onderste middenmoot van de Eredivisie. Willem II zakte. In Tilburg namen de zorgen toe. De 20e minuut van de eerste helft was zeer curieus. Eric Addo maakte in een duel met Frank Demouge hands. De spits van Willem II ontworstelde zich met de bal en kon gaan scoren.

Scheidsrechter Bas Nijhuis liet doorspelen. Toen echter doelman Bram Castro Demouge van het doelpunt afhield, besliste Nijhuis voor strafschop en geel voor Addo. Enige seconden later trapte Christophe Gregoire raak vanaf de stip.Deze treffer betekende de gelijkmaker. Twee minuten eerder had Mads Junker voor 0-1 gezorgd na een briljante actie van Anouar Hadouir. Hij kapte Ibrahim Kargbo uit en bediende de inlopende topscorer op maat.

De eerste helft tussen de nummers 14 en 16 van de Eredivisie was aantrekkelijk. Beide ploegen aasden op de drie punten die ze in de staart van de stand goed zouden kunnen gebruiken. Roda JC's spel was verzorgder en gevarieerder. De Limburgse ploeg werd wel enigszins geremd door de vlot getrokken gele kaarten van Nijhuis.

Behalve voor Addo vor rust ook voor Jean-Paul Saeijs en Willem Janssen. Kansen waren er nog aan beide kanten, voor Said Boutahar van de thuisclub en voor Skoubo (2) en Junker voor de bezoekers. In de 30e minuut stond Boutahar op de doellijn te redden voor zijn gepasseerde doelman Niki Mäenpää, bij een kopbal van Saeijs.

Roda JC bleef ook na rust de betere ploeg en ging op de verdiende overwinning af. Willem II was bij 1-1 alleen gevaarlijk bij het afjagen wanneer Addo aan de bal was. Demouge bracht in de 57e minuut Sergio Zijler in stelling. De behendige dribbelaar trapte in het zijnet. Dan Roda JC. Nadat Saeijs en Junker hadden gemist bij aardige kansen en achterin door Zijler aan een achterstand was ontsnapt, scoorde Ruud Vormer met een zondagsschot in de kruising na een korte solo voor de voorsprong.

Willem II was er kapot van. De thuisploeg ging zo doldriest in het tegenoffensief dat de verdediging totaal werd verwaarloosd. In de 70e minuut kreeg Junker op de middenlijn een lege speelhelft voor zich. Hij sprintte behendig naar 1-3 en de beslissing.