Van Dijk: Het groepsgevoel is enorm

Van Dijk: "Het groepsgevoel is enorm"

Gepubliceerd: dinsdag 15 december 2009 om 09:10di 15-12-2009 om 09:10

"Fantastisch natuurlijk", zegt Van Dijk tegenover Voetbal International. "Zo vaak komt het niet voor dat een gepromoveerde ploeg na een halfjaar zo hoog staat. Gezien onze begroting is het eigenlijk niet mogelijk wat we flikken, maar ons geheim is dat we een hechte eenheid vormen. Het groepsgevoel is enorm, iedereen gaat voor elkaar door het vuur. Dat is heel bijzonder."

Ondanks de goede prestaties zal de doelstelling niet naar boven worden bijgesteld. "Ik kijk wel uit. Maandagavond was ik nog bij een diner met sponsoren, van wie er een aantal al over Europees voetbal begonnen. En ook onze supporters hoorde ik daar al over zingen. Hartstikke leuk natuurlijk, maar wij weten wel beter. Wij blijven met beide beentjes op de grond en weten dat een goede competitiehelft geen garanties biedt. Het enige dat telt is dat we in de Eredivisie blijven."

Vrijdag sluit VVV-Venlo het kalenderjaar af bij Heracles Almelo, dat dit seizoen ook verrast. "Ook in Almelo gaan we voor de winst. Aanvallen dus, want wij hebben toch geen ploeg die de poort negentig minuten op slot kan houden."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws