Ribéry: Van Gaal speelt geen rol bij verlenging

Ribéry: "Van Gaal speelt geen rol bij verlenging"

17-12-2009 15:40

Ribéry heeft in Beieren nog een contract tot de zomer van 2011. De club wil graag dat de Fransman zijn huidige verbintenis openbreekt en verlengt. Ribéry zegt hier echter nog niet over na te denken. "Ik speel graag bij Bayern. Ik heb hier leuke collega?s. Het gaat er nu om dat ik weer op het veld terugkeer. Dan zien we wel verder", aldus Ribéry.

Geruchten over het feit dat hij een voorcontract heeft getekend bij Real Madrid om komende zomer naar Spanje te verkassen worden tegengesproken door de middenvelder. "Nee, nee, nee! Ik heb geen voorcontract getekend. Ik heb met niemand een akkoord bereikt over wat dan ook."

Ribéry laat ondertussen alle mogelijkheden open. Ook een langer verblijf bij Bayern München sluit hij niet uit. "Alles is mogelijk. Ik kan me best voorstellen dat ik langer bij Bayern blijf. Wel wil ik dan de Champions League kunnen winnen. Op dit moment is deze ploeg nog niet sterk genoeg. We kunnen nog niet wedijveren met clubs als FC Barcelona, Real Madrid en Internazionale. Zij zijn op dit moment sterker."

Overigens speelt de aanwezigheid van trainer Louis van Gaal geen rol voor Ribéry in zijn besluit om te blijven of juist te vertrekken. "Voor mij zijn vooral de gesprekken met Uli Hoeness en Karl-Heinz Rummenigge belangrijk. De trainer speelt daarbij geen onderscheidende rol. We hebben een normale relatie. Hij werkt hier en ik werk hier ook."

Op de vraag wanneer hij duidelijkheid verwacht omtrent zijn toekomst, laat Ribéry weten dat hij pas tegen het einde van het seizoen de knoop doorhakt. "Dan weet ik of ik blijf of dat ik vertrek", besluit de Fransman.