Man City informeerde naar toekomst Hiddink

Man City informeerde naar toekomst Hiddink

18-12-2009 11:35

De druk op de huidige trainer van Manchester City, Mark Hughes, neemt steeds verder toe. De Welshman slaagt er nog niet in te voldoen aan het torenhoge verwachtingspatroon dat de steenrijke eigenaren van de club hebben. De midweekse nederlaag tegen Tottenham Hotspur is de nieuwste domper die City dit seizoen te verwerken kreeg.

Inmiddels wordt er in Engeland al druk gespeculeerd over een mogelijke opvolger van Hughes. Daarbij doen de namen van Hiddink, Roberto Mancini en José Mourinho steevast de ronde. In gesprek met The Daily Telegraph bevestigt Cees van Nieuwenhuizen, zaakwaarnemer van Hiddink, dat hij contact heeft gehad met algemeen directeur Garry Cook.

"Dat klopt", aldus Van Nieuwenhuizen. "Maar Guus is op dit moment erg gelukkig in Rusland. Ik kreeg een belletje omdat ik samen met Garry twaalf jaar bij Nike gewerkt heb. Maar ik heb vanuit de hele wereld telefoontjes gekregen over Guus. Ook Juventus heeft hem benaderd."

"Cook vroeg me of het de moeite waard was om een gesprek te plannen met betrekking tot de toekomst van Guus en wat er mogelijk komende zomer staat te gebeuren. Ik heb hem verteld dat Guus onder contract staat bij Rusland. Een gesprek lijkt me dan ook niet de moeite. Guus is heel relaxed. Hij gaat vrijdag op vakantie en in januari wordt de nieuwe voorzitter van de Russische bond gekozen."

"Guus ligt tot de zomer van 2010 onder contract, maar er ligt een aanbod klaar om voor twee seizoenen bij te tekenen. Ik denk dat hij graag wil blijven." Of City in Hiddink een serieuze kandidaat ziet om Hughes op te volgen, weet Van Nieuwehuizen niet. "Ik weet het niet, omdat ik City verteld heb dat het niet de moeite waard is om met Guus te praten omdat hij tevreden is."