Stuttgart verslaat Hoffenheim op ijsveld

19-12-2009 21:57

Een keihard en flink besneeuwd veld zorgde ervoor dat beide ploegen nauwelijks tot verzorgd voetbal kwamen. Stuttgart, zonder Khalid Boulahrouz, was wel de betere ploeg en kreeg enkele goede kansen, maar scoorde pas toen het een strafschop kreeg. Na een handsbal van Andreas Ibertsberger in schoot Ciprian Marica vanaf de penaltystip met scherp: 1-0.

Nog voor rust zag Stuttgart, dat al sinds 26 september niet meer won in de Bundesliga, Hoffenheim op gelijke hoogte komen. Maicosuel schoot op fraaie wijze een vrije trap in de netten, terwijl Hoffenheim tot aan dat moment nog niet één kans had gehad.

Na rust gooide Luiz Gustavo roet in het eten van Hoffenheim door zijn tweede gele kaart te krijgen. Stuttgart liep vervolgens uit naar een 3-1 overwinning door doelpunten van Cacau (op aangeven van Pavel Pogrebnyak) en Sami Khedira (na mooie actie).