Feyenoord wil ten koste van Ajax naar topdrie

Feyenoord wil ten koste van Ajax naar topdrie

20-12-2009 14:52

Feyenoord kreeg in de eerste achttien wedstrijden slechts vijftien tegentreffers. Ook zaterdag bleek maar weer eens dat de Rotterdammers defensief sterk staan. Willem II kwam niet tot scoren en kreeg pas in de slotfase haar eerste kleine kans op een doelpunt.

Volgens Leerdam is het geen toeval dat Feyenoord de rijen zo goed gesloten weet te houden. "We hebben als team goede afspraken gemaakt en daarmee kom je verdedigend een heel eind", zegt de rechtervleugelverdediger op de clubsite. "Het is een teamprestatie, we beginnen voorin al met verdedigen. Achterin proberen we zoveel mogelijk de risico?s te vermijden en het de tegenstander zo moeilijk mogelijk te maken om te scoren. Dat gaat ons goed af."

Feyenoord sluit de eerste seizoenshelft af op plaats vier, met vier verliespunten meer dan nummer drie Ajax. Koploper FC Twente staat op tien punten voorsprong en heeft bovendien een wedstrijd minder gespeeld. "FC Twente en PSV zijn op dit moment ver weg, maar de derde plaats is haalbaar. Wij moeten onze wedstrijden blijven winnen. Ajax staat niet ver van ons af."

Maar eerst wacht dinsdag het bekerduel met AZ, dat tot dusver teleurstellend presteert. "AZ heeft nog steeds een goede ploeg, met heel veel kwaliteiten", zegt Leerdam. "Het wordt een lastige wedstrijd, maar wij spelen thuis. Daar moeten wij ons voordeel mee doen. Het is vooral belangrijk om aan het begin van de wedstrijd te laten zien dat er voor hen niets te halen valt."