Lyon en Marseille laten het opnieuw afweten

Lyon en Marseille laten het opnieuw afweten

23-12-2009 21:56

Olympique Lyon-Montpellier 1-2
Na het puntenverlies tegen AS Monaco van afgelopen weekend kreeg Lyon voor eigen publiek de kans zich te herpakken. Dat lukte de grootmacht niet. Het liet zich beetnemen door seizoensverrassing Montpellier.

Montpellier kwam in de eerste helft op voorsprong via Montana en Lyon kon daar tot in de slotminuten niets tegenin brengen. Pas in de 82ste minuut kwam de thuisploeg op gelijke hoogte via de Franse international Bafetimbi Gomis. Toch won Montpellier door een laat doelpunt van Joris Marveaux.

Door het verlies staat Lyon tien punten achter op koploper Girondins Bordeaux, dat later op de woensdag tegen Toulouse speelt.

Olympique Marseille-AJ Auxerre 0-2
Marseille speelde vorig jaar tot de slotronden mee om de Franse titel, maar moet de strijd vooralsnog staken. Voor eigen publiek leed l'OM een gevoelig verlies tegen Auxerre, dat Marseille bovendien inhaalt op de ranglijst.

Twee doelpunten van Dennis Oliech waren genoeg voor de zege van Auxerre, dat aansluiting houdt met de kopgroep. Bordeaux heeft nog altijd zeven punten meer.

AS Nancy-Lille 0-4
De enige club die vooralsnog in het spoor van Bordeaux kan blijven is Lille, dat door een ruime winst op Nancy op zes punten van de kampioen komt. Twee doelpunten van Gervinho en treffers van Eden Hazard en Pierre-Alain Frau maakten het kwarten compleet.

Overige uitslagen

Le Mans-AS Monaco 1-1
Lorient-Valenciennes 3-2
Nice-Boulogne 2-2
Paris Saint Germain-Grenoble 4-0
Sochaux-Rennes 2-0