Alderweireld: Ik voel dat ik beter kan

Alderweireld: "Ik voel dat ik beter kan"

Gepubliceerd: donderdag 24 december 2009 om 20:21do 24-12-2009 om 20:21

"In 2010 wil ik voorkomen dat er een knak optreedt in deze stijgende lijn, want ik voel dat ik beter kan", zegt de Belg tegenover Ajax Life. "In alle opzichten. Het is niet zo dat het net aan goed gaat. Ik loop niet op mijn tenen."

"Het is voor Ajax geen gemakkelijke periode geweest", weet Alderweireld. "Toch ben ik blij dat ik erbij was. Het was een goede manier om ervaring op te doen binnen de selectie. Al ben ik jong, ik ben ook geen zestien meer. Dat is een verschil. Ik kon het aan en maakte veel progressie."

De verdediger baalt wel van de tegengoals, die vaak het gevolg zijn van persoonlijke fouten. "Iedere inschattingsfout is fataal omdat ik 35 meter voor mijn doel verdedig. Dat is het moeilijke aan verdedigen bij Ajax. We zijn jong en leren ervan. Kijk naar Gregory van der Wiel, hem overkomt het amper. Dat kan alleen maar door veel te spelen en geduld te hebben."

Het hoge verwachtingspatroon is voor Alderweireld niet vervelend. "Bij Ajax is het nooit goed. Maar dat is alleen maar goed. Het moet altijd beter, daar proberen we aan te voldoen. Ik denk eraan in mijn spel en probeer tegengoals te voorkomen, want ik win liever met 3-0 dan 4-1. Mijn wedstrijd is niet verpest vanwege een tegengoal, maar ik baal er wel van."

Lees meer over:Toby Alderweireld

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws