Nijland blij met transfer naar Willem II

Nijland blij met transfer naar Willem II

Gepubliceerd: woensdag 30 december 2009 om 16:02wo 30-12-2009 om 16:02

"Ik was blij dat het voor de feestdagen rond was. Een aantal weken geleden heb ik voor mezelf de knoop doorgehakt. Ik wilde verhuurd worden om aan voetballen toe te komen. Ik lever veel arbeid op de trainingen, heb het idee dat ik beter aan het worden ben en dan moet je op een gegeven moment ook gaan spelen", aldus Nijland in Sportweek.

PSV toonde zich direct bereid mee te werken aan een tijdelijk vertrek van Nijland. "Natuurlijk moet de club dan nog meewerken, maar zij hadden het al besproken en waren ook voor een verhuur", zegt de 'nummer 10', die dit seizoen vooral op de tribune zat in Eindhoven. "Elke week was het weer een teleurstelling als ik niet speelde. Vorig seizoen zat ik altijd bij de selectie, deed ik zelfs mee in de Champions League."

De 21-jarige Nijland had het dan ook erg moeilijk met zijn situatie bij PSV. "Af en toe was het lastig om er mee om te gaan, maar ik ben vrij rustig gebleven. Er staat een team dat goed draait. Misschien dat ik na de winterstop aan spelen toe zou komen, maar ik wilde niet langer wachten op een kans."

Ondanks de interesse van NEC koos Nijland voor Willem II, dat afgelopen zomer ook al interesse had. "Ik had het wel gezien met die wedstrijden op maandagavond in het tweede. Daarnaast wilde Willem II mij in de zomer al huren en zijn ze me sindsdien blijven volgen. Daar spreekt vertrouwen uit."

Volgend seizoen komt Nijland wellicht een bekende tegen in Eindhoven. Vader Hans Nijland is immers in beeld algemeen directeur Jan Reker op te volgen bij PSV. "Ik zou liegen als ik zeg dat we daar niet over gesproken hebben. Maar hij heeft niks gehoord van PSV, dus het is geen issue. Ik zou het trouwens niet zo gek vinden als hij kandidaat is. Hij heeft het uitstekend gedaan bij FC Groningen, écht wat neergezet."

Lees meer over:Stefan Nijland

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws