Bodde: 'Ik kan top Eredivisie aan'

Bodde: 'Ik kan top Eredivisie aan'

30-12-2009 21:01

Bodde geniet daarbij de steun van oud-trainer Rob Meppelink. "Ik moet eerlijk zijn", begint de pechvogel in Voetbal International. "Als Rob me niet elke ochtend zou ophalen, dan vraag ik me af of ik het zou kunnen opbrengen. Ik heb genoeg momenten gekend dat ik dacht: Ik ben stijf en mijn benen doen pijn. Als ik dit alleen zou moeten doen zou ik hebben gezegd: Je hebt vandaag wel genoeg gedaan."

De inmiddels 27-jarige Bodde maakte in 2007 voor 75.000 euro de overstap van ADO Den Haag naar Swansea. Afgelopen zomer waren Bolton Wanderers en Wigan Athletic bereid om bijna zes miljoen euro voor hem te betalen, maar Bodde zit voorlopig nog bij de club uit het Championship. "Ik moet hier de mensen gewoon uitleggen waar ik speel. Die denken soms dat ik in Engeland op Hoofdklasse-niveau voetbal."

Nog geen ton kostte hij, maar vanuit Nederland was alleen VVV-Venlo geïnteresseerd. "Ik ben eigenlijk gewoon bij het vuil gezet. Ik denk dat ik gewoon geen goede naam had. Ik behoorde bij ADO echt tot de inboedel. Als je in Nederland Ferrie Bodde zegt denkt iedereen automatisch meteen aan ADO Den Haag. Ik heb er laatste man gespeeld, rechtsback. Maar om nu te zeggen dat mijn kwaliteiten er tot hun recht zijn gekomen..."

En als er eenmaal een stempel op je naam is gedrukt, dan is het lastig om daar vanaf te komen. "Ik verbeeld me niks, maar als ik kijk welke middenvelders er in Nederland bij sommige topclubs en subtoppers zitten... Waarom zou ik niet bij Feyenoord kunnen spelen? Laat ik het zo zeggen: ik ben niets minder."