McGregor voorkomt verlies Rangers in Old Firm

McGregor voorkomt verlies Rangers in Old Firm

03-01-2010 16:50

Rangers heeft daardoor nog altijd een voorsprong van zeven punten op aartsrivaal Celtic, dat echter wel een wedstrijd minder in actie kwam. Het was aan de keeper van de bezoekers te danken dat het een punt mee kon nemen. McGregor pareerde in de eerste helft een vrije trap van Daniel Cox en zag een kopbal van Barry Robson op de lat belanden.

Na rust kreeg McGregor het steeds drukker. Celtic, met Glenn Loovens in de basis, drong aan en kreeg voldoende kansen om de score te openen, nadat Rangers' Steven Davis uit een hoekschop zijn schot gekeerd zag. Aiden McGeady was namens de thuisploeg een paar keer dichtbij en ex-Heerenveen-speler Georgios Samaras schoot vanaf links op doel.

Het duurde echter tot twaalf minuten voor tijd eer Celtic McGregor wist te kloppen. McGeady gaf vanaf rechts de bal voor, waarna Scott McDonald met het hoofd trefzeker was. Lang kon Celtic niet genieten van de voorsprong. Uit één van de spaarzame kansen kopte Lee McCulloch een corner van Steven Davis binnen.

Celtic probeerde nog de winnende treffer te maken en kreeg daar via Barry Robson en Samaras ook gelegenheid toe. Goalie McGregor lag echter steeds in de weg. Oud-FC Utrecht-spits Marc-Antoine Fortuné miste en ook Loovens probeerde het nog in blessuretijd, maar zijn omhaal miste doel.