Ajax bevestigt: Blind naar FC Groningen

Ajax bevestigt: Blind naar FC Groningen

05-01-2010 18:03

Blind (19) staat in Amsterdam nog tot de zomer van 2013 onder contract. Om speelminuten op te doen wordt hij tijdelijk in Groningen gestald. Bij Ajax kan Blind niet op een plek in de hoofdmacht rekenen. Hij speelt zijn wedstrijden in het beloftenteam.

Tot en met juni 2010 krijgt Blind de kans zich te bewijzen bij FC Groningen. In totaal kwam de verdediger tot vijf competitieduels namens Ajax. Tevens mocht hij één keer aantreden in de strijd om de UEFA Cup.

"FC Groningen is een goede club. Ze hebben een mooi stadion en een grote en trouwe groep supporters. Om te wonen lijkt  Groningen me ook een leuke stad", reageert Blind op de officiële website van FC Groningen op zijn tijdelijke overstap.

"Ik denk dat het een goede keuze is om me aan te laten verhuren. Ik speel al vanaf mijn zevende bij Ajax, dus ik moest er best even over nadenken. Het is nu aan mij om te laten zien dat ik het niveau van de eredivisie aan kan. Ik wil me verder ontwikkelen en dat kan beter bij FC Groningen dan bij Ajax, waar ik weliswaar bij het eerste trainde, maar mijn wedstrijden voornamelijk bij Jong Ajax speelde."