Blanc: 'Man Utd of Frankrijk niet aan de orde'

Blanc: 'Man Utd of Frankrijk niet aan de orde'

05-01-2010 18:22

Blanc zou bij de Franse voetbalbond een kandidaat zijn om Raymond Domenech na het aanstaande WK op te volgen als bondscoach. Bij Manchester United is hij naar verluidt in beeld als opvolger van Alex Ferguson, die de oud-verdediger tijdens de laatste twee jaar van zijn loopbaan ook onder zijn hoede had.

Een vertrek bij Bordeaux is volgens Blanc echter niet aan de orde. "Ik heb een contract getekend voor nog eens twee jaar, dus er is geen noodzaak om te vertrekken", zegt hij tegenover Europe 1. "Ik heb geen enkel aanbod gehad, niet van de voetbalbond en ook niet vanuit het buitenland."

De oefenmeester zegt dat hij verheugd zou zijn als hij een aanbod krijgt om bondscoach te worden, maar dat wil niet zeggen dat hij het ook zal accepteren. "Het zou me goed doen, dat is duidelijk. Maar ik zou het ook kunnen afwijzen. Vergeet niet dat ik een werkgever heb. Contractueel ben ik niet vrij, maar ik zou er natuurlijk wel over nadenken."

Ook het tijdstip zou een probleem kunnen vormen. De WK-finale is op 11 juli. Tenzij ze een trainer aanstellen die vrij is, zal een nieuwe coach midden in de voorbereiding op het nieuwe seizoen zitten. Voor mij zou dat in elk geval lastig zijn."